реклама 468

Friday, March 6, 2009

Четири месеца перничанин не може да си продаде имота в с. Кралев дол заради немарливост на общински чиновници

Четири месеца перничанин не може да си продаде имота в с. Кралев дол заради немарливост на общински чиновници : Новините от Перник - Агенция За Перник Златан Георгиев
Златан ГеоргиевЗлатан Георгиев, представител на партия “Атака” коментира работата на Община Перник, по повод един личен случай, в който той е пряко потърпевш.

Става въпрос за продажба на парцел в с. Кралев дол, за който е трябвало да се извади актуална скица. Оказва се, че има неуредени регулационни сметки по план, който е от 1967г. Мястото, обаче е закупено от Златан през 1997г. За него е необяснимо защо трябва да плаща тези сметки, тъй като в нотариалния акт няма никакви неуредени плащания. Въпреки това той е бил склонен да го направи, само и само да не се протакат нещата и продажбата да стане по-бързо. Георгиев подава молба за да се изготви оценка от продаваемите места, едно от които е общинска собственост, тъй като някога е минавал път през парцела. Всичко това му отнело около два месеца. Първият месец техничката била излязла в отпуска. Към края на втория месец търпението на Златан се изчерпва и той пуска жалба до кмета на Общината. От там насетне нещата за буксували още повече - преписката се подавала от ръка на ръка между юриста, техниците и отдела и на всеки приемен ден от общината го посрещали с думите, че още не е готово и да дойде отново. Това продължило четири месеца и до момента нещата още не са уредени. Заключението, което Златан Георгиев си направил е, че не се спазват регламентираните срокове за подобен род услуги. Срокът, в които трябва да се уреждат тези неща е един месец. Според него това е опит да се мачка обикновения гражданин от страна на някои служители от администрацията на Общината. В така създалата се ситуация, Златан е с вързани ръце и не може да продаде имота. Той възнамерява да поиска и обезщетение за парите, които е похарчил за закупуване на другите парцели.


No comments:

Post a Comment