реклама 468

Friday, March 13, 2009

МВР се опитва пак да вкара безконтролното подслушване

МВР се опитва пак да вкара безконтролното подслушване снимка на МВР се опитва пак да вкара безконтролното подслушване

След като преди няколко дни депутатите приеха един чудесен закон за електронните съобщения в който успя да се намери баланса между правата на гражданите и възможността службите да си вършат работата за да залавят престъпници, се оказва, че на МВР не е това целта.

След като вчера Министър Миков не успя да отдели време да се срещне с депутатите от вътрешната комисия, се появи и документ, който е законопроект за промяна на закона за електронните съобщения, който връща текстовете отменени от ВАС, за пасивен технически достъп до данните за цялата ни комуникация, плюс доста още неща.

Промяната става само броени дни след обнародването на променения и гласуван вече закон в Държавен вестник. Ако това се случи, ще е безпрецедентно нарушаване на цялата система на градене на закони и на демократичните принципи на обществото, да не говорим за правата на хората.

Aк сте забравили какво ще може МВР да прави с данните ви, ако има пасивен достъп - вижте това видео или посетете http://svobodata.org за повече информация или потърсете в Интернет, докато все още можете свободно.


No comments:

Post a Comment