реклама 468

Monday, March 16, 2009

Спасители оказаха помощ на катастрофирали автомобили в областите Пловдив, Монтана, Перник и Сливен

Спасители оказаха помощ на катастрофирали автомобили в областите Пловдив, Монтана, Перник и Сливен — Министерство на извънредните ситуации

На телефон 112 и в Оперативните комуникационно-информационни центрове на МИС днес постъпиха сигнали за катастрофирали автомобили в областите Пловдив, Монтана, Перник и Сливен. Приключи операцията по изтегляне на падналия от моста на река Мечка край Първомай ТИР с турска регистрация.

Камионът е вдигнат и отстранен от моста с автокран на фирма „Сианид”-Пловдив. Пловдивските спасители на МИС са оказали помощ на пътна полиция и на фирмата при изваждането на камиона.

Пътно-транспортно произшествие със заклещен човек в автомобил е възникнало на жп-прелеза в град Берковица. Лек автомобил-такси се е опитал да премине при спусната бариера, при което е ударен от идващия влак. Пострадали са водачът на таксито, който е със шест счупени ребра и двете му спътнички, които са с леки наранявания. Тримата са без опасност за живота. Екип на МИС в Монтана е изтеглил колата на безопасно разстояние. Пътят е освободен.

Спасителен екип от Перник е изтеглил паднал в дере автомобил “Митсубиши паджеро” от пътя около хижа ”Кралев дол” в пернишкото село Кралев дол.

Пътно-транспортно произшествие между две коли е възникнало в района на селата Каменово и Съдиево в общ. Нова Загора. Пострадалите двама души са без опасност за живота. В аварийно-възстановителните работи са участвали екипи на териториалната дирекция на МИС в Сливен, РПУ и РС „ПБС” - Нова Загора, РС „ПБС” и ЦСМП-Сливен.

В Стара Загора спасителен екип на МИС е отстранил паднал върху кабели клон на пресечката на улиците „Ген. Гурко” и „Гео Милев”. Районът е обезопасен. Пострадали няма.

Екипите на Оперативните комуникационно-информационни центрове и спасителните отряди в териториалните дирекции на МИС работят на денонощен режим и са в постоянна готовност за бърза реакция.

При необходимост от помощ, звънете на спешния телефон 112.

No comments:

Post a Comment